• Térdsérülésem mikor gyógyul meg?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszlet Doktor úr/nő! 2011.06.21.én meglátogattam a sebészetet mert edzésenn a térdem kifordult. A következőt irták: Kb 2hete fáj a jobb térde.Sportolás közben megrándult. ST: AZ LCM vetületében jelet nyomásérzékenységet,valgizálás fájdalmat okoz. LCA és meniscus sérülésre utaló jel nincs.RTG- t jelenleg nem tartok szükségesnek. DG: Elong LCM gen l.d Oldalsínes térdrőgzitő viselése javasolt 4hétig.Utána fokozatosan terhelés megkezdhető. Azota nem javult és visszamentem az ortopédiára. 2011.08.10.-én a közvetkezőt irták: ST: medialis oldalszalag lefutása mentél nyomásérzékenységet jelez.Kóros nyithatoság nincs.a térdizület stabil. DG: st. p. elong. LCM gen.l .d Javaslat: A térdrőgzitó fokozatos elhagyasága,a végtag fokozatos terhelése. Kontroll 6hét mulva. Az orvos nekem azt mondta ,hogy ezegy hosszu menet lesz. EZ allat mit érthetet? ÉSha mégsem javul mire számíthatók? Köszönöma válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a térdsérülés témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. A leírások alapján belső oldalszalag megnyúlása van, ennek a gyógytartalma általában 5-6 hét rögzítés, majd 2-3 hét alatt fokozatos terhelés. Ez leginkább kerékpározás és gyorsúszás formájában ajánlatos. Ha panaszmentes, akkor a sérülést követő 10. héten már korábbi tevékenységét végezheti. Célszerű rugalmas rögzítő viselése a sportolás alatt még fél évig. Ha továbbra is panaszos lesz, felmerül, hogy részeleges szakadása lehetett, ami műtétet nem jelent, de további kímélet és rögzítés szükséges lehet.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. augusztus 10., 15:40; Megválaszolva: 2011. augusztus 13., 22:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó