• Mi a megoldás ,ha az ágyékunk fáj

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szép napot. Két és fél éve kezdtem el mozogni igazán magam tudatlan modján, de egyre jobban megszerettem egyaránt a futást-bringázást. Nincs versenybringám, mivel sajnos nem engedhettem meg ,vagyis nincs rávalom, csak egy egyszeru amatör bringást vagyok a leghoszab távom 80 km volt eddig... Üllo munkát végzek és most egy pár hete jelentkezett az a panaszom, hogy fáj az ágyékom (herém) mikor kerékpározok, meg már pár óra üléstol is... Utánna néztem a neten és pont az ülést irja és a kerékpározást, hogy hererákot nagy százalékban ők kapnak... Mi a megoldás, hogy lehetne kiküszöbölni, mi a gyógymód, hogy kerékpározhasak is és ne legyen rák belőle? Válaszát előre is köszönöm, maradok tisztelettel Edvárd

        Dr. Veress Dóra válasza a izületi fájdalom témában

        Kedves Edvárd! Ha csak az ülő életmód és a biciklizés miatt alakulna ki hererák, akkor nagyon sok férfinek lenne ilyen betegsége. Ezek az tények megfigyeléseken alapszanak, de ha valakinek nincs hajlama a rákra, vagy nincs más kiváltó tényező (pl. vegyi anyagok) , akkor önmagukban semmit sem jelentenek. Én először az Ön esetében sem hererákra gondolnék, még akkor sem, ha a lágyékhajlatban érzi a fájdalmat, hanem valamiféle csípőizületi túlterhelésre, mivel ez is okozhat hasonló panaszokat. Menjen el reumatológushoz, csináljanak röntgent és az izület állapotától tegyék fügővé, hogy mennyire szabad terhelni a csípőjét.


        Kérdés: 2011. augusztus 08., 10:58; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 13:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: