• Sclerosis Multiplexes vagyok, mit jelent a nyaki gerinc MR leletem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr-nő Két éve Sclerosis Multiplex tüneteit fedezték fel a koponya MR-in.Rendszeresen járok ellenőrzésre.Most nyaki gerinc MR vizsgálaton voltam.Szeretném tudni az eredmény jelentését.A nyaki lordosis jórészt kiegyenesített.A discusok jelintenzitása a T2_n lényegesen alacsonyabb.A C.III-C.VI.corpus alatti discus kissé szélesebb de hernia neuralis compressio nem látható.A corpus peremeken több helyen látható mérs. fokú megnyultság.A C.VI. corpus felső zárólemezén közepes méretű Schmorl-csomó beroppanás látszik Vélemény:Polydiscopathia,spondylosis cervicalis.Még több mint 1 hónap múlva megyek ellenőrzésre szeretném tudni,hogy az eddig békén hagyó betegségem az oka annak,hogy mindig fáj a tarkóm és zsibbad minden éjjel mindkét karom vagy "csak" a meszesedés az oka? Köszönettel várom válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a nyaki MR, tarkófájdalom témában

        Tisztelt KÉrdező! Az MR vizsgálattal mérsékelt meszesedést, kopást láttak, a Schmorl hernia egy kis sérv, amely nem oldalt, vagy előre-hátra türemkedik, hanem betüremkedik az alatta lévő csigolya testébe. Ez okozhat nyaki gerincfájdalmat az Ön esetében is. Sajnos végleges mgoldás nincs, de a gyógytorna, fizioterápia, fürdőkezelés igen hatásos ilyen esetekben.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. augusztus 07., 15:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 21:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: