• Zúzódás vagy repedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő/Doktor úr Pontosan egy héttel ezelőtt kisebb baleset ért(autószerelés közben a forgatókar a hüvelykujjam és a mutatóujjam közé csapott,de olyan erővel,hogy a 9mm átmérőjű acélrúd elgörbült a kezemben).Másnap elmentem orvoshoz,ahol a röntgenvizsgálat eredménye negatív,(a doktor úr sem törést,sem repedést nem látott),a diagnózis pedig Contusio carpi.Azt mondta,ha egy hét múlva is panaszaim vannak,menjek vissza,és begipszeli,mert lehet repedés a csonton.Az óta viszont sokat javult,minden irányban mozog a csuklóm,most már erőt is ki tudok vele fejteni,reggelente fáj egy kissé csupán,illetve ha a csukló hátrafeszített állapotban nyomást kap.Ólomecetes krémmel,ill. Fastum krémmel kezeltem,jegeltem,és be is van kötve napközben.Sajnos nem tudtam végig egész héten pihentetni.Kérdéseim: -megfelelő-e a kezelés,illetve nem okoz e gondot a két említett krém váltakozva történő használata -okozhat-e gondot hosszútávon,ha esetleg mégis van repedés,de nem gipszelik be(nem nagyon szeretném,mert úgy nem tudnék dolgozni,fontos,h . nem végzek fizikai munkát) -meddig húzódhat el egy ilyen zúzódás gyógyulása(már csak egészen picit van megdagadva,véraláfutás,hasonlók nem jelentkeztek) -mivel gyorsíthatnám még fel az említett kezelésen kívül a gyógyulást? Csatolva elküldöm a röntgenképeket.Köszönöm a segitségét, Tisztelettel

        Dr. Bogdán Aurél válasza a kézzúzódás témában

        Az alkalmazott terápia megfelelőnek tűnik, hisz panaszai jelentősen javultak. A készült röntgenen nem látszik csontsérülés, ha mégis lenne repedés, az jelentős gondot nem okozna, ha pihenteti szépen meggyógyul. A gyógyulás a pihentetés időtartamától függ, de 10-14 nap elegendő kell, hogy legyen. Jegelni, borogatni és valamilyen nem szteroid tartalmú kenőccsel lehet kenni, ez gyorsíthatja a javulást.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. augusztus 05., 18:51; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 18:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: