• Gerinc MRI

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor Úr/Asszony ! MRI-re küldtek, de sajnos az orvosom hosszabb szabadságát tölti, ezért kérem szíveskedjék számomra is érthetően megmondani mit jelent a következő szöveg: ".. a gerinccsatornába domborodó készítmény nem cystosus természetű, lehet kiszakadt és elvándorolt discus darab, de ungyanígy lehet intratékális extraduralis térszűkítő betegség is." derék táji fájdalommal, mely kisugárzik a ballábamba is mentem orvoshoz. A gyulladás csökkentő gyógyszer sokat javított, de a panaszomat egyelőre nem szüntette meg. Nagyon köszönöm előre is a választ.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a porckorongsérv témában

        A pontos válaszhoz látni is kellene a képeket. A leírás alapján Önnek van egy gerinccsatornát szűkítő képlet a gerincénél, ami lehet egy ettől magasabb szinten kiszakadt gerincsérv lecsúszott darabja, lehet a gerincvelői burkok elváltozása is. Az, hogy az elváltozás nem olyan mint a ciszták, az Önmagában sem jót, sem rosszat nem jelent. Mindenképpen célszerű lenne a pontos válaszért az Önt kezelő idegsebészt kérdezni, egyrészt ez az Ő szakterülete, másrészt a képek megnézésével tud pontos választ adni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. augusztus 05., 13:58; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 18:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: