• Izületi panasz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő Egy régóta fennálló probléma miatt fordulok Önökhöz! Tavaly Juliusban elkezdtem testépitéssel foglalkozni soha semmi problémám nemvolt de március elején egy szokásos gyakorlatom közben borzalmas fájdalmat éreztem jobb csuklómban. Először sima megeröltetésre gondoltam de a napok multával a fájdalom nem akart csökkeni igy elmentem háziorvoshoz aki flector kenőcsöt javasolt. Miután 2 hét elteltével igyse csökkent a fájdalom felirt aphranax tablettát de ezsem segítét igy beutaltak az SZTK-s kézsebészetre ahol 3 alkalommal is voltam: egyszer elküldtek hogy biztos csak megeröltettem, második alkalommal lóbalzsamot irtak, harmadik alkalommal pedig csináltak egy röngent ami kimutatta hogy semmiféle elváltozásom nincs.Egyik ismerősöm javaslatára elmentem egy magánorvoshoz aki adott egy injekciót és 3alkalommal voltam fizioterápián.Minden ugy tünt hogy rendbejön mígnem egyik éjszaka borzalmas fájdalom jött ki a jobb csuklómban majd néhány nappal késöbb a bal csujkómon is aminek korábban semmi baja se volt közel 5 hónappal a másik kezem romlása után lett rosz.Jelenleg ott tartok hogy rosszab az állapotom mint volt mivel mostmár szinte mindig jeletkezik a fájdalom tehát már a mindennapi tevékenységben is akadályoz.(holott 2-3 honapja meg tudtam végezni mindennapi dolgaimat,egyébként 5 hónapja nem voltam edzőteremben tehát terhelést azóta se kapott a kezem). Viszont volna 1 dolog amire orvosom azt mondta h köze lehet a betegség kialakuláshoz és ahhoz hogy nem múlik el:Körülbelül egy éve motorozok rendszeresen (nem versenyszerüen csak túrák) és nem használtm kesztyüt kb egy évig mostmár viszont igen.Lehetséges hogy ez okozta/okozza a fájdalmamat mert a motort nem hagytam abba napi szinten megyek(jó idő esetén). Talán azis lehet hogy porckopásom van ilyen fiatalon? Válaszukat előre is köszönöm, üdvözlettel Tamás

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Kedves Tamás! Elképzelhető, hogy a korábbi megerőltetés, illetve jelenleg a motorozás kapcsán is lehet, hogy túlterheli a csuklóját. Én egy kis porcvédőt javasolnék, hogy próbálja meg 1-2 hónapig, ha nem szűnnek a panaszai, akkor viszont el kell menni ismét egy reumatológiai vizsgálatra, ahol készítenek röntgent és labort is.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. augusztus 04., 02:38; Megválaszolva: 2011. augusztus 07., 21:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó