• Fájdalmas lábgörcsöt okozhat gerinccsatorna szűkület?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő! Édesanyámnak hónapok óta borzalmas izomgörcsei vannak éjszaka a lábában. Annyira, hogy nagyon hangosan sír és jajgat arra ébredek fel. Szed magnéziumot, kálciumot. Nem érszükületes a lába, nincs azon a lábán visszér. Rengeteg helyen volt már és senki nem tud segíteni neki. Egy darabig jók a felirt gyógyszerek, krémek, de néhány héten belül az nem használnak már. Csak éjjel görcsöl éjfél és hajnali fél öt között./ez biztos fontos lehet/ gerninc csatorna szükülete van. Ez esetleg okozhatja a panaszát? Ha igen akkor mi a teendő, mert azt csak végső esetben operálják.Esetleg valami belsőszervi probléma? Vagy az izomnak nincs megfelelő ellátottsága valamiből? Köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Orsolya

        Dr. Szanyi Andrea válasza a izomgörcs témában

        Kedves Kérdező! Ha az édesanyja az izomgörcs során megmozgatja a lábát , rááll és a panasza elmúlik, akkor nyugtalan láb szindróma okozhatja panaszát. Ha vízhajtót szed és nem megfelelő a kálium pótlás, az is okozhat lábgörcsöt. A gerinccsatorna szűkület is okozhat fájdalmat, zsibbadást, de ezek inkább terhelésre szoktak jelentkezni és nyugalomban általában csökkennek a panaszok. A gerinccsatorna szűkület fekvéskor is okozhat tüneteket, ha például az ágy túlságosan puha, süppedős.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. augusztus 03., 05:23; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 18:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: