• Semmi komoly??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy pár hónapja térd fájdalmaim jelentkeztek, kattogást, ropogást már nagyon régóta tapasztalok több ízületemben is. A jobb térdem most az utóbbi 3-4 hónapban kissé megduzzadt, de mivel nem fájt, nem is törődtem vele. Aztán egy idő után fájni is kezdett és alig tudtam mozgatni. Elküldött a háziorvosom egy röntgenre és ott kissé beszűkültnek látták az ízületi rést. Az ortopédiára is elmentem, de az orvos azt mondta, hogy ez nem probléma és ne is törődjek vele. Krémet és fizikoterápiát javasolt. A fájdalom most elmúlt, de a duzzanat nem. Egyes mozdulatoknál pedig, Pl: ha a térdnek neki nyomódik valami szemből, erős nyilalló fájdalmat érzek és mintha ki akarna a helyéről ficamodni. Érdemes ezzel most foglalkoznom, vagy hagyjam magától megoldódni a problémát? A gyerekekkel sokat kerékpározom és mostanában görkorcsolyázni szoktunk., mert szerintem ez jót tesz. Segítségüket előre is köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a Térdfájás témában

        Amit így látatlanban javasolni tudok az az, hogy szedjen valamilyen porcerősítőt, illetve valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentőt. A kerékpározás az egyik leg egészségesebb sport a térdízület szempontjából. Ha panaszai tartóssá válnak, akkor keresse fel újra az ortopédiai szakrendelést.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. augusztus 02., 22:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 13:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: