• Kiszakadt porckorongsérvvel milyen a babavárás és a szülés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!/Nő! 2010.december közepén Mr vizsgálaton kiderűlt: Az LV résben medialis bal oldali mediolateralis jelentős secunder canalis stenosist,durazsák,gyök compressiot okozó kiszakadt porckorongsérv.Nem műtöttek mert valamennyire jobb lett.A kérdésem az lenne, hogy milyen így egy babavárás és a szülés?Lehet hüvelyi úton szűlni?Milyen lesz utána? Köszönöm

        Dr. Tömösváry Zoltán válasza a szülés, gerincsérv témában

        Tisztelt Hölgyem! A gyermekvállalás az Ön esetében nem szülészeti, hanem gerincgyógyászati kérdés! Gondoljon bele! Ha teherbe esik és felszed akár 15-20 kg-ot, nagy mértékben romolhat az állapota. A szülés szintén igen komoly megterhelésnek teszi ki a gerincét, amely akár maradandó károsodást is szenvedhet. Nem lebeszélni akarom a szülésről, csak arra kérem gerincgyógyássszal egyeztessen a terhesség vállalásának optimális idejéről! Jobbulást kíván:


        Dr. Tömösváry Zoltán
        Szülész-nőgyógyász

        Dr. Tömösváry Zoltán

        Kérdés: 2011. augusztus 02., 22:35; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 13:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: