• Chondropathia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! A mediális térdízületi chondropathiás műtét után a DUROLANE injekció segíti-e a porcképződést is és az"egyszeri"6hónapos verzió hányszor ismételhető?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdműtét témában

        Az injekció a porcképződést nem segíti (Az elpusztult porc már nem képződik újra, illetve egy másodlagos gyengébb minőségű porc képződhet), de a meglévő porc táplálását, az ízület kenését segíti és csökkenti a további porckopás mértékét. Az injekció kúra félévente ismételhető, darabszámra vonatkozó korlátozás nincs, éveken át adható!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bogdán Aurél
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. augusztus 02., 14:37; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 12:57

        Tudjon meg többet: térdműtét
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        T.Doktor Úr ! 11 éves kisfiamnak M.Scheuermannt diagnosztizáltak. 5 éve sportol, focizik.Idén szeptembertől terhelés után háti és derék fájdalomra panaszkodott. RTG: A DL.átmenetben enyhe balra convex scoliosis van. A lumbalis lordosis íve...
        Tisztelt Doktor Úr! Kislányom 2016.07.19.-én született normál terhességből, 39. hétre normál szüléssel. Csípő kontrollon 09. 20.-án Pavlik kengyelt kapott. A soproni ultrahang szerint 54 fokos volt a csípője. (Az ambuláns kezelőlapot...