• Pectus Excavatum műtét utáni mozgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! 16 éves fiú vagyok, május 10.-én estem át a pectus excavatum műtéten ami sikeresen megtörtént. A műtét esztétikailag nem lett olyan amilyet akartak nem sikerült 2 borda közé tenniük a lemezt, de nem tapasztalok semmilyen fájdalmat. Most az lenne a kérdésem, hogy mikor kezdhetnék el futni, esetleg gyúrni?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a pectus excavatum, sport témában

        Vizsgálat nélkül és a dokumentációk (röntgenek) ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Ismernem kellene a műtéti megoldást, a lemez típusát, a csavarok milyenségét, mert többek között ezek határozzák meg a rehabilitációt és utókezelést. Általában a műtét után 6-8 héttel el lehet kezdeni a tornázást, de csak kíméletesen (pl fekvőtámasz még tilos!) A legjobb a szárazon történő tornagyakorlatok után az úszás. Ha az utóbbi mát panaszok nélkül megy és a röntgen csontos átépülést is mutat, akkor jöhet a gyúrás is.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. július 26., 16:47; Megválaszolva: 2011. július 28., 21:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: