• Térd

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktorúr/nő! Sajnos valószínűleg megerőltettem a térdem. Érettségire való készülés miatt kevesebbet sportoltam, majd az érettségi után újrakezdtem a sportot. (Talajtornára járok, itt olyan terhelések vannak térdre mint például szaltók.) Ezt követően végigmentem a Kinizsi 100 nevű teljesítménytúra 100kmes távján. Ez körülbelül 1 hónapja volt, a túra után éreztem hogy jobb térdem feszül, olyan érzés mintha belülről lenne bedagadva. Kívülről dagadás alig látszik, szinte egyáltalán nincs bedagadva. Különösebb fájdalmat nem érzek. Ha sportolok a feszülő érzés elmúlik pár napra majd újra előjön. Ön mit gondol erről a problémáról? Érdemes orvoshoz fordulnom vele? Köszönettel:H.Daniel

        Dr. Bogdán Aurél válasza a Térdfájás témában

        Mindenképpen azt tanácsolom keressen fel egy ortopédiai, vagy baleseti sebészeti szakrendelést. A térde olyan nagy erőbehatásoknak és igénybevételnek van kitéve, hogy elképzelhetőek mikrosérülések a térdben, amik ha nem kerülnek kezelésre nagyobb, súlyosabb sérülésekké alakulhatnak.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. július 26., 16:11; Megválaszolva: 2011. július 28., 20:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: