• Debrecen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves DR. Pogány Adrienn vagyok. 19 éves. Tavaly , 2010. március 1-jén műteni kellett a lábam sportbaleset következtében. Artroszkópiásjellegű műtétet végeztek rajtam. Előtte kezelést, mégpedig lézereset, de a környéken, Miskolcon, Ózdon és Kazincbarcikán sem volt. De kaptam egy másik kezelést, Fél év pihentetés illetve felgyógyulás után kezdtem el tornázni rá, mert az orvosom azt javasolta, hogy erősítsem. Ezt én is éreztem, hogy a jobb lábam valahogy nem az igazi, még a műtét előtt is. Már azóta tornázok rá, fokozatosan növeltem az edzés nehézségét, a legalsóbb szintről a legfelsőbb szintekig. De egy hete zsibbad a lábam, amelyiket műtötték. A bokámtól a térdemig. Legjobban a zsibbadást behajlított helyzetben és fürdés közben, meleg vízben érzem. DE azon kívül bármikor, mint pl. séta közben. Mi lehet a lábammal? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Pogány Adrienn

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdműtét, zsibbadás témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a korábbi dokumentációk ismerete nélkül nehéz megfelelő választ adni. Panaszainak több oka is lehet. Bár nem tudom milyen beavatkozásokra került sor az arthroscopia során, de az is elképzelhető, hogy a műtéti beavatkozás következményeként kialakult hegesedés okozza a panaszt. Az is lehet, hogy az inaktiváció miatt kialakult izomsorvadás, vagy a korábbi izomtömeg visszanyerésére tett kísérlet eredményezett neurológiai tünetet, de az is lehet, hogy csak egy kis ion és vitaminhiány áll a háttérben. Azt javaslom készíttessen egy laborvizsgálatot, illetve keresse fel kezelőorvosát, hogy vizsgálatokkal (egy esetleges idegvizsgálattal) ki lehessen deríteni panaszi okát.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. július 25., 19:43; Megválaszolva: 2011. július 28., 20:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó