• Térdszalagok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv! AZ a problémám,hogy a térdszalagjaim nagyon gyengék! Voltam orvosnál,Azt mondta 1 hétig pihentessem utána pedig próbáljam megerősíteni. De én 5 éves korom óta lovagolok. És azt nem mondta mikor kezdhetem el. Már egy hónapja nem ültem lovon és azt mondta ha leesek akkor meg kell műteni és sánta leszek... És ha nem esek le akkor mehet ugyanúgy a lovaglás vagy nem?? Mert kell hozzá térd de jó lenne tudni ,hogy egy életre nem lovagolhatok többet-e ?! Köszönöm..

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdszalagok témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Nem igazán értem mit akart a kolléga a mondandójával. Attól, még hogy lazák a térdszalagok, attól lehet lovagolni, és nem nagyobb a sérülés veszélye lovagláskor, mint mondjuk futáskor, sőt!!! Ha tényleg lazák a szalagok, akkor sérülés után kevés az egy hét, legalább 4 hétig célszerű rögzíteni a térdet. Ezt követően el lehet kezdeni lovagolni, de tanácsos térdrögzítő viselése. Ha befejezte a növekedést és még akkor is ismétlődnek a lazaságból adódó sérülések, akkor műtéti megoldás is szóba jön!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. július 25., 17:49; Megválaszolva: 2011. július 28., 20:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: