• Csontszerű valami

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg 19 éves fiú vagyok,tegnap elmentem az ortopédiára mivel már elég régóta (kb 4éve) nőtt egy kis csontszerű valami a tenyeremen(úgy gondoltam talán a sport miatt alakulhatott ki ezért nem is nagyon érdekelt a dolog).Nem fáj se semmi csak kiváncsi voltam mi lehet az és hogy megnyugtassam magam elmentem.Az ortopéd orvos először elküldött röntgenre majd a film alapján megálapitotta,hogy az a csontos valami az valamiféle meszesedés és hogy nem kell műteni mert ártalmatlan csak akkor ha én is akarom a műtétet,igy hát nem válaltam.Csak azt elfelejtettem megkérdezni,hogy az idő múlásával rosszabodhat az állapot? Vagy az egészségre káros lehet-e?És hogy pontosan mi ez a betegség? Köszönöm,hogy időt fordít a kérdésemre és előre is köszönöm.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csontkinövés, fürdő témában

        Vizsgálat és a röntgen ismerete nélkül nem tuodok megfelelő választ adni. Elmondása alapján valószínüleg egy teljesen jó indulatú folyamatról lehet szó. Ha panaszt okoz, terhelésre, sportra fájdalmassá válik, akkor menjen vissza kontroll röntgenre. Ha növekedett, vagy valamilyen fontos képletet nyom, akkor célszerű megoperálni, illetve akkor, ha hirtelen növekedésnek indul.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. július 22., 21:51; Megválaszolva: 2011. július 25., 12:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: