• Könyöktörés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tegnap könyökömből letört egy 2cm darab. be van gipszelve,egy hét múlva kell újra sebészetre mennem .mire számíthatok?kb mennyi idő alatt gyógyul meg?hogy segíthetném a gyógyulást?az orvos csak annyit mondott szépen meg fog ez gyógyulni és ennyi.köszönöm válaszát

        Dr. Bogdán Aurél válasza a könyöktörés témában

        A röntgen felvétel és lelet ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Attól függően, hogy a könyökízületet alkotó három csont közül melyik sérült, a csontok melyik részén van a törés, milyen jellegű ez a törés, van-e elmozdulás, eltérő a törésgyógyulás. Van olyan törés, melyet 1-2 hétig rögzítünk gipszben és utána tornakezelés mellett lehet megkezdeni az aktivitást, de olyan törés is létezik, amit 6-8 hétig kell rögzíteni. A gyógyulást a vegyes (főként a tejtermékekben gazdag) étkezéssel, napozással, szénsavas italok kerülésével segítheti a csontgyógyulást, illetve végtagja kíméletével. A gyógyulásra vonatkozó pontos választ kezelőorvosától kaphatja meg.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. július 19., 18:57; Megválaszolva: 2011. július 21., 16:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: