• Mi az eredmény?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Ez a mostani Mr vizsgálatomnak az eredménye,mivel gerincsérvem van. Megtenné,hogy elmondja nekem,hogy ez mit jelent magyarra lefordítva? A lumbalis lordosis csökkent. A csigolyatestek magassága és jelintenzitása megtartott. L.IV. discus mérsékelten dehydratált,centralisan széles alappal 3 mm-rel protrudált,a durát imprimálja. Köszönettel

        Dr. Veress Dóra válasza a porckorongsérv témában

        Kedves Kérdező! A lelet arról szól, hogy a deréki ív kissé kiegyenesedett, a csigolyák egészségesek, de a IV. ágyéki csigolyánál található porckorong kissé lelapult, és egy 3 miliméteres szakaszon előboltosulva nyomja a gerincvelő burkát. Ez annyit jelent, hogy a gerince fokozott terhelésnek van kitéve, és a kiboltosuló porckorong testi tüneteket is okozhat (lábzsibbadés, izomgyengeség), ezért fokozott elővigyázat szükséges!


        Kérdés: 2011. július 19., 13:02; Megválaszolva: 2011. július 20., 01:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: