• Combizom húzódás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/no! 24 éves férfi vagyok, néhány napja egy igen magas peremre másztam fel, a terhelés nagy része a mozdulatkor a bal lábamra ment. Éreztem is, hogy húzódik a combom. Azóta tisztázódott a fájdalom pontos helye - a külso és a hátsó combizom között van, a bal fenék alatt a fájdalom. Nem vörös, nem duzzadt, és nyugalomban is fáj, nem csak terheléskor. A comb külső oldalán végig, egészen a térdig sugárzik a fájdalom, de nem olyan karakteres, mint az előbb leírt ponton. Azt kérdezném, hogy mi lehet ez, és mennyire komoly? Járni, kerékpározni tudok, csak nem túlzottan esik jól.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a combizpm húzódás témában

        Elmondása alapján húzódás a legvalószínűbb diagnózis, de részleges izomszakadás sem zárható ki. Tekintettel arra, hogy a sérülése már néhány napos, azt javaslom első körben pihentesse, jegelje, borogassa és használjon valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő kenőcsöt. Ha 7-10 nap alatt nincs jelentős javulás, akkor keressen fel egy baleseti szakrendelést.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. július 18., 14:53; Megválaszolva: 2011. július 21., 15:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: