• Térdkalács

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Dorktor Úr! 1 hete "kiugrott" a bal térdkalácsom. (Spontán, kislányommal játszottam éppen). Azonnal vissza is tudtam tenni. Sajnos azóta állandóan olyan érzésem van, mintha újra kiakarna ugrani. Vettem térdvédőt rá, és este fáslizom, valamint mentolos krémmel kenegetem. Sajnos 2 éves kisgyerek mellett pihentetni nincs időm. Kivűlről nem látszik rajta semmi, nincs megdagadva. Mióta kislányom megszületett ez a második alkalom, előtte semmig gondom nem volt a térdemmel. Kapcsolatban lehet ez a szüléssel/terhességgel? Abban szeretném tanácsát kérni, hogy keressek-e fel orvost, vagy nem csinálnak vele semmit? Ez esetben milyen orvoshoz kell mennem? Valamint, érdekelne, hogy a biciklizés árt-e neki? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a patellaficam témában

        A terhességgel kapcsolatos hormonális változások hatására előfordulhat, hogy a térdkalács szalagja is megnyúl, lazábbá vált, és ez eredményezi, hogy bizonyos helyzetekben kificamodik a térdkalácsa. Mindenképpen azt javaslom, hogy keressen fel egy ortopédiai vagy baleseti sebészeti szakrendelést, ahol vizsgálatokkal eldöntik, hogy elegendő a combizom megerősítése (pl. kerékpározás), vagy esetleg műtét is szóba jön. Addig is nyugodtan kerékpározhat, mert azzal csak hasznára lesz térdízületének.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. július 18., 14:00; Megválaszolva: 2011. július 21., 15:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: