• Lelet kiértékelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! A következő panaszom van: 2011.07 hó eleje óta jobb csípőtáji fájdalmaim vannak és jobb lábam zsibbad. A mai nap gerinc röntgenen voltam, ahol a lelet a következőt mutatta: A lumbális lordosis csökkent. Az LS rés dorsalisan . Szabályos coprus magasságok. Az oldalsó ventralis peremszélek csőrszerűen megnyúltak. Kérem a lelet kiértékelését, a további vizsgálatok javaslatát, amennyiben szükséges, Köszönettel: Egri Imréné

        Dr. Laki András válasza a gerinc röntgen témában

        Kedves Kérdező! A leletben leírtak szerint az ágyéki gerinc normális görbülete csökkent. A következő mondatban bizonyára kimaradt egy szó, az 5. ágyéki és az 1. keresztcsonti csigolya közötti rés hátul - valószínűleg - beszűkült. Az oldalsó és elülső csigolya szélek megnyúlása degeneratív, terheléstől eredő mészfelrakódásokat jelezhet. A panaszaival összevetve az ágyéki gerinc porckorongjain előboltosulás, esetleg sérv is lehet. Javaslom, hogy mielőbb menjen ideggyógyászati szakorvosi vizsgálatra, a továbbiakban CT esetleg MR vizsgálatra is szükség lehet.


        Dr. Laki András
        radiológus

        Dr. Laki András

        Kérdés: 2011. július 14., 13:26; Megválaszolva: 2011. július 17., 21:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: