• Alagút-szindroma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Bal karomban "súlyos alagut-szindromát" állapítottak meg 2010.decemberében.Egy műtétet elvégeztek,majd három hete újabb ENG vizsgálat kimutatta,hogy javulás nem történt,azóta is zsibbad és gyenge..Újabb műtétre írtak ki augusztusban.A jobb kezem is megvizsgálták,abban is majdnem hasonló értékeket mutattak ki.Eddig nem fájt különösebben a műtött karom,de mostanában erős fájdalom jelentkezett, mind két karomban. Semmilyen kezelést,vagy gyógyszert nem kapok a jobb kezemre,csak a bal kéz második műtétjére kerül sor.Kérdésem: amennyiben nem használ az újabb műtét,meddig fajulhat ez a betegség, valamint a jobb kezemmel milyen teendőm lenne,mert az orvos nem küldött sehová.Köszönettel:Éva

        Dr. Bogdán Aurél válasza a alagút szindróma témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok megfelelő választ adni. Ha a műtét nem használ, akkor lehet, hogy nem csak az alagút szindróma volt az ok, lehet, hogy valami élettani elváltozás eredményezi a problémákat. Mindenképpen célszerű megvárni a második műtétet, esetleg fizikoterápiás kezeléseknek lehet értelme. Ha nem lesz jelentős javulás, akkor egy ideggyógyászati kivizsgálás indokolttá válhat.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. július 14., 12:11; Megválaszolva: 2011. július 17., 09:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó