• Carpal tunnel szindróma???

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/doktornő! Már rég óta járok orvoshoz a mindkét kezemben időről időre jelentkező fájdalom végett, eddig azt mondták ínhüvelygyulladás. Körülbelül 3/4 éve súlyosbodott. Éjszaka zsibbad 4 újjam, a fél tenyerem. A kisújjam soha sem zsibbad. Iszonyatos fájdalmakra szoktam ébredni, nem érzem azokat a részeket, ég, fáj, zsibbad... Az orvosom szerint teniszkönyököm van, mivel 1 ponton érzékeny a könyököm. és fáj a jobb vállam is, és ez okozza. Én ezzel a diagnózissal nem értek egyet (köszvényre! kezel, bár szerintem nem illenek rá a tünetek, de nem én vagyok az orvos, tévedhetek). Ön szerint hová lenne érdemes fordulnom, hogy ténylegesen kiderüljön, mi a kezeimmel a baj? Teljesen kimerültem, éjszakákon keresztül ébren vagyok a fájdalomtól, és már nappal is egyre többször fáj. Eddig csak egy vérvétel (hugysavat néztek) és egy nyaki gerinc röntgen volt. Jelenleg itthon vagyok gyeden, egyébként számítógépes munkát végzek már 15 éve, napi 8-11 órát. Előre is köszönöm a segítségét. Üdvözlettel: Andibuc

        Dr. Bogdán Aurél válasza a kézfájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján nem valószínű a teniszkönyök, sokkal inkább a Carpalis alagút szindróma. Ezzel kézsebészetre, idegsebészetre, ortopédiára vagy baleseti sebészetre érdemes menni. Pontos diagnózishoz szükséges egy ENG nevű vizsgálat is, ez adja meg a baj pontos helyét és segít megtervezni a műtétet.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. július 14., 06:56; Megválaszolva: 2011. július 17., 09:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: