• AST

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteld Dr Úr/Nő! Két éve van ízületi gyulladásom, de pontos diagnózist még nem tudtak felállítani. Ezért góckutatást kértem, és laborvizsgálatot. Jelenleg csak fül orr gégészeten voltam még, ahol azt mondták minden tökéletes. A vérképem is majdnem tökéletes, viszont az AST 782 IU/ml. Okozhatja ez a panaszokat? Ha igen, hogy lehetne ezt kivizsgálni? Köszönettel:

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a ízületi gyulladás témában

        Tisztelt KÉrdező! Nem biztos, hogy összefüggésben van a magas AST szint az ízületi panaszokkal. Ha aamnadulánál nem találtak idült gyulladást, akkor nem szükséges eltávolítani. Az ízületi fájdalomnak más oka is lehet, ezeket végig kell vizsgálni reumatológián!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. július 07., 16:51; Megválaszolva: 2011. július 11., 20:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: