• Mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt webbeteg! 20 éves nő vagyok, kb 2 éve jönnek elő különböző végtagfájdalmaim, amik 1-2 hétig tartanak, ezért eddig nem is tulajdonítottam nagy jelentőséget neki. 2 hete hajnalban arra keltem, hogy nem tudom kinyújtani a lábam, olyan nagy fájdalom van a térdemben, de ez reggelre enyhült. 3-4 napig tartott, majd helyét átvette a csuklófájdalom, ami ma kezd elmúlni, viszont tegnap óta a bokám fáj, be van kötve. Ezzel együtt észrevettem, hogy a fogaim állapota is gyengül, bár nem tudom, hogy köze van e hozzá, illetve a szívem szúr és migrénszerű fejfájásom van, amik szintén nem ismeretlenek, de még senki nem tudott rájönni, hogy mi a probléma. 3 évvel ezelőtt vegetatív neurózissal feküdtem egy hetet kórházban. Tegnap kaptam 19-ére időpontot a reumatológiára, de kezdem azt hinni, hogy valami komolyabb baj van. Ha ez segít, 3 éve vérszegénységet állapítottak meg, a terheléses vércukorvizsgálat viszont negatív lett. Hova érdemes elmenni kivizsgálásra? Ön szerint mi lehet a probléma oka? Összefüggő lehet e egyáltalán vagy véletlen egybeesés, hogy ennyi minden jön ki egyszerre? A választ előre is köszönöm!

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt KÉrdező! Lehet összefüggés a különböző problémák között, de nem feltétlenül. Fontos lenne azt is tudni, hogy a fájdalmak mellett duzzanat is szokott-e lenni, vagy egyéb tünet, pl. bőrpír, melegség, mely gyulladásra utal. Lehet ilyen vándorló jellegű ízületi fájdalom, mely jól reagál nem szteroid gyulladáscsökkentőre, majd vagy elmúlik, vagy kialakul belőle sokízületi gyulladás. Mindenképpen reumatológushoz forxuljon a problémával, illetve történjen laborvizsgálat is, amellett, hogy megvizsgálják az ízületeket.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. július 07., 14:49; Megválaszolva: 2011. július 08., 11:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: