• Műtét utáni izomfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Nem egészen két hete, 2011. jún. 27-én volt egy arthroscopos műtétem. Térdkalács problémát diagnosztizáltak. A műtétet követően erős izomfájdalom alakult ki. Behajlítani a térdem kb 60-70 fokban sikerül. ha tovább próbálkozom a combizmaim olyan szinten feszülnek hogy az elviselhetetlen. Megkérdeztem az ortopéd orvost hogy mi az oka az izomfájdalomnak, de a válasza csak egy nem tudom volt...azt szeretném tudni hogy mi a teendő ebben az esetben, mivel nem szeretném hogyha a lábam ilyen állapotban maradna, valamint azt sem hogy rosszabb eredményt kapjak mint amilyen a lábam előzőleg volt. Válaszát előre is köszönöm!!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdműtét témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján arra gondolok, hogy a diagnosztizált térdkalács probléma áll panaszai hátterében. A térd hajlításakor a térdkalács ráfeszül a combcsont megfelelő részére. Lehet, hogy műtét során a térdkalácsról az elhalt porcrészleteket eltávolították, ezáltal "sebet" ejtettek a felszínén, s míg ez "be nem gyógyul", addig térdhajlításkor fájdalom jelentkezik. A combizom feszülése az reflexes folyamat a szervezet részéről, hogy a fájdalmat elkerülje. Amit tehet porcerősítőt szed, illetve nem szteroid gyulladáscsökkentőt. Ezek hatására 3 hónap alatt javulnia kell panaszainak. Ha nincs javulás, akkor el kell kezdeni vizsgálódni a panasz okát keresendő.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. július 07., 13:04; Megválaszolva: 2011. július 09., 23:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó