• Leletek eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt illetékes! 4-5 éve fáj a hátam kezem.elmúlik aztán megint visszatér. 2009 ben érsebészetre kaptam beutalót.ott ezt irták:felsővégtagi keringés intakt.Tos próbák során bal oldalon pulzusgyengülés tapasztalható.vél:bal oldali tos nem kizárható. most voltam röntgenen:ott ezt irták:nyaki lordosis kiegyenesedett.háti kyphosys laposabb.kp .szakaszon a ventralis peremeken egy kis osteophyta van. vél:spondylosis thoracalis incip. cataflant és mydetont kaptam.ezt kapom minden egyes alkalommal mikor elmegyek.ez addig jó míg szedem. fatzelepen dolgozom folyamatosan terhelem.kérdésem okozhatja ez a fájdalmat?későbbiekben milyen problémáim lehetnek ezekből.és mit takarnak ezek a latin kifejezések: köszönettel

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a hátfájás témában

        Tisztelt Kérdező! A fájdalom valószínűleg a terheléssel van összefüggésben, illetve okozhatja a TOS syndroma. Ennek lényege, hogy a nyak felől a hónaljárokban áthaladó, és a karokat ellátó idegfonat, vagy érképlet leszorítás alá kerül. Ez lehet amiatt is, hogy megerősödtek a fizikia munka során a nyaki izmok, és pont ezek okozzák a panaszt. A rtg leírás alapjén kezdődő (incip) meszesedés (osteophyta) láthat, illetve a nyaki szakaszon a gerincgörbület nem megfelelő. Ezek nem okoznak tartós panaszt- Gyógytornát, úszást kellene csinélni hosszabb távon, a munkával kapcsolatos terhelést pedig csökkenteni!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. július 04., 11:46; Megválaszolva: 2011. július 05., 20:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: