• Lábmeghúzódás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Doktorúr! A férjem már 3. alkalommal úgy jött haza a fociizásból, hogy a jobb oldali combja, belül nagyon fáj, másnapra teljesen bedagad, bevörösödik, volt, hogy lila is lett és elég nagy kiterjedésben. Elmondása szerint, meghúzódik... de nem akar elmenni orvoshoz. A kérdésem az lenne, hogy ez normális-e, a foci elkezdése után fél órával már nem tud játszani, annyira fáj a combja, utána napokig biceg. Mi a teendő, mi lehet ez, el kell mennie orvoshoz és hova vagy csak kenegetnie kellene valamivel? Nagyon köszönöm előre is válaszukat, üdvözlettel, Ágnes

        Dr. Bogdán Aurél válasza a mozgásszervi panasz témában

        Elmondása alapján egy erősebb húzódás vagy egy kis fokú részleges izomszakadás állhat a háttérben, ami a pihentetés hiányában nem tud teljesen meggyógyulni és ki-ki újul. Amit tehet kímélni kell a végtagot, használjon valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő kenőcsöt. Ha nincs jelentős javulás 1-2 hét alatt, akkor keressenek fel egy baleseti szakrendelést.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. július 02., 10:58; Megválaszolva: 2011. július 04., 20:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: