• Erősödő vádlifájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Jó pár héttel ezelőtt a jobb lábam vádli környéke el kezdett fájni. Először azt hittem, hogy vádli görcs, de a fájdalom viszont nem múlt el, hanem egyre erősebb azóta is. Nyugalmi állapotban egyáltalán nem fáj, nyomkodásra sem, csak lépéskor, mikor a testsúlyom a lábfej elülső részére nehezedik, és húzódik a vádli izom. A fájdalmas terület a vádli legalsó részénél van, ha jól olvastam ott, ahol az achilles ínnak vége. Ez a fájdalom is inkább akkor erős, mikor hosszabb nyugalmi helyzet után (alvás, ülés) az első lépéseket kell megtennem. Aztán utána, mintha "bejáródna" és a fájdalom minimálisra csökken vagy el is múlik a következő nyugalmi helyzetig. Kérdésem, hogy mit javasol, mit tanácsol és mitől lehet ez? Húzódás, rándulás esetleg mégkomolyabb? Más tünetem nincs, sem fájdalmam, nincs zsibbadás sem normál körülmények között. Külső nyoma nincs, viszerem nincs, és a boka tornáztatása közben sem érezni a fájdalmat, kizárólag csak lépéskor. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel:

        WEBBeteg szakértő válasza a lábfájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján nagy valószínűséggel az Achilles ín tapadásának gyulladása áll a háttérben, amit okozhatott megerőltetés, szoros cipő, illetve rendszeresen ismétlődő banális sérülések. Amit első körben javasolni tudok, hogy használjon valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő kenőcsöt vagy 2 hétig és pihentesse a lábát. Ha nem lesz jelentős javulás, akkor keressen fel egy ortopédiai vagy egy baleseti szakrendelést.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. július 01., 08:49; Megválaszolva: 2011. július 04., 20:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: