• Kézzsibbadás nyakigerinc fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nö! Leirnám röviden a panaszomat ha az ideje engedi legyen szives válaszoljon.Én vagyok 38 éves nö. Énekem 14 éves korom óta fály a gerincem.5 évvel ezelött zsibbadt a jobb kezem és a jobb lábam, de oly anyira hogy az orvos 2 hónapon keresztül kijárt hozzám inyekciozni. Az idegsebész elküldött MRI re ott azt állapititták meg hogy nyaki iveskorong elmozdulásom van és az egész gerincem kopott.Ez az inyekció hatására gondolom megszünt de a fájdalom maradt.Mi az hogy iveskorong elmozdulás?Az csinálhat ijen tüneteket? Most én kint élek Svédországba. Nekem megint a jobb kezem 5 hete zsibbad bele a kisujjam végébe.Meg a vállam is fáj.De ez a zsibbadás egyfojtába van napal is éjjel meg annyira huzza éssze a görcs, nem birok aludni.A nyakamnál mintha késsel szurkálnák anyira fáj. Tartok atol még leirni sem merem hogy ön szerint, kialakulhatott egy nyaki sérv?Tudom hogy igy látatlanbol nehéz itélkezni, de mégis mi az ön véleménye?Én itt elmentem az orvoshoz ö meg kért beutalot ugynevezett arbetsterapeut - hoz. az volna a kérdésem,hogy nem idegsebészetre vagy neurologiára kellene mennem ?Nem a gerinctöl lehetnek ezek a tüneteim? Kérem válaszoljon ahogy az ideje engedi várni fogom. Tiszteltetem jó egészséget kivánok önnek és a családjának is.Várom válaszát. Nekem válaszoljon Dr. Bessenyei Mónika Neurológus Köszönöm.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt KÉrdező! A panaszai inkább a gerinckopás, esetleg idegbecsípődés következménye lehet. Elviekben reumatológiai kezelés szükséges, de sok esetben ideggyógyászok is foglalkoznak a gerincsérves betegekkel. Az íveskorong elmozdulást nem tudom, hogy ki fordítoota le, mert ilyen kifejezést nem használunk az orvosi nyelvben. Porckorong van, mely kiboltosulhat, illetve a csigolyának van íve, melyen lehet fejlődési, záródási rendellenesség.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. június 29., 07:32; Megválaszolva: 2011. július 01., 11:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: