• Gerincsérv

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. doktornő/úr, korábbi kérdésemre adott válaszukat köszönöm, azóta lettek (sajnos) fejlemények. A CT vizsgálat alapján gerincsérvem van, ami be is szakadt nagy valószínűséggel, de ezt az MR fogja megmutatni. Esetleges műtétet is kilátásba helyeztek, de én ezt nagyon nem szeretném, eddig, akivel beszéltem és átesett rajta, vagy más orvos is azt mondta, hogy ne műttessem meg. A kérdésem, hogy van-e olyan eset, amikor elkerülhetetlen? Köszönöm a válaszukat, Bakonyi Réka

        Dr. Csuth Ágnes válasza a gerincsérv témában

        Kedves Réka! Elkerülhetetlen a műtét, ha előrehaladó neurológiai károsodást okoz, székelési vagy vizelési panaszok, vagy ún. cauda szindróma jelentkezik. Izomgyengeség, súlyos fájdalom, mely az életminőséget jelentően negatívan befolyásolja is a műtét indikációját jelenti. Persze vannak határesetek, amikor nem lehet egyértelműen megmondani, hogy kell-e a műtét, illetve segít-e a műtét, ilyen estekben valóban jobb több szakember véleményét is kikérnie.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. június 27., 13:12; Megválaszolva: 2011. június 28., 09:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: