• Keresztszalag

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv. Tavaly nyáron(augusztusban) volt egy keresztszalag-pótló műtétem. Minden sikeres volt nem volt vele semmi baj. A javasolt gyógytornát már régen abbahagytam és semmi fájdalom nincs a lábamban, semmi gond nincs vele. Akad azonban mégegy probléma is. Focizok és néha megérzem hogy, egy-egy szituációnál fájdalmat érzek a lábamban....például ha oldalra elesek vagy ha ütközök. Ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni hogy ez mitől lehet vagy éppen mi lehet a baj? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a Térdfájás témában

        Vizsgálat nélkül nem lehet pontos választ adni. Általánosságban elmondható, hogy ugyan megpótolták a keresztszalagot, de ettől a térd még nem lett ugyanolyan mint "újkorában". Valamennyi instabilitás (leginkább mikroinstabilitás) marad vissza, és ez az aktív sportolás során rendszeresen ismétlődik. A mikrosérülések összeadódnak és így eredményeznek további fájdalmakat, sérüléseket, porcleválást stb. Pontos válaszért keresse fel operáló orvosát.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. június 26., 17:54; Megválaszolva: 2011. június 28., 08:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: