• Mekkora esélyem van a leszázalékolásra?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 45 éves nő vagyok. 2010-ben kínzó derék fájdalmakkal kerültem orvoshoz. Az MRI vizsgálat kettő ágyéki porckorongsérvet mutatott ki. Az egyik már kiszakadt, meg is kellett műteni. Az erős fájdalmak elmúltak, jelenleg dolgozom. De a napi 8 óra ülés megterhelő számomra. Lábaimba kisugárzó fájdalmat (nem elviselhetetlen, de szinte állandó) érzek és a testtartásom is kezd torzulni. Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy mekkora esélyem van a leszázalékolásra? S ha van egyáltalán, akkor azt hogyan kell elindítani? Magam is kezdeményezhetem, vagy csak a háziorvos bevonásával tehetem ezt? Válaszát köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincsérv témában

        Tisztelt KÉrdező! Itt elsősorban a mozgáskorlátozottság mértéke a döntő, amit figyelembe vesznek. Sajnos azt nem nagyon szoktéák, hogy az adott munkakört nem tudja megfelelően betölteni, mert ők a leletek, illetve a vizsgálat alapján döntenek, Ha ezek nem igazolnak súlyos mozgáskorlátozottságot mutató eltérést, vagy olyat, ami jelentősen gátolná a munkavégzésben, akkor nem biztos, hogy sikeres lesz. Egyébként a háziorvos segítségével lehet ezt kezdeményezni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. június 23., 09:43; Megválaszolva: 2011. június 26., 22:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: