• Csuklófájdalom és dagadás röpladától

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Május elején testnevelés órán röplabdáztunk és a nyitásoknál fájt a csuklóm. A csuklóm azóta is meg van dagadva. Mindig úgy gondoltam az egészre,hogy majd elmúlik és nem lesz semmi baj. De így,hogy több,mint egy hónap után sem múlt el a fájdalom és duzzadás jobbnak láttam megérdeklődni mi lehet az oka. Sajnos a kezem gyakran már annyira fáj,hogy egy A/4-es oldal kézzel történő megírása is fájdalmat okoz. Eleinte gyulladásra gondoltam,de az már biztos elmúlt volna. Gyakran borogattam hosszú napokig,de az sem használt. Egy kis csomó szerű dolog mindig érzékelhető a csuklómban. Azt szeretném megtudni,hogy Ön szerint mi lehet ennek az oka,és hogy esetleg cisztáról van e szó. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csuklófájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni, de annak ellenére, hogy ÖN elvetette a gyulladást, Én első körben, látatlanul arra gondolok. Az ínhüvely gyulladás egy makacs dolog. Önmagában a borogatás, vizes ruha nem elég. Fontos a nyugalomba helyezés, ez gyakran gipszrögzítés, és a gyulladáscsökkentők szedése. A duzzanat jelenléte is a gyulladásra utal. Én azt javaslom keressen fel egy ortopédiai, vagy baleseti szakrendelést, ahol vizsgálatokkal pontosítják a diagnózist és a megfelelő kezelést is felállítják. Addig is pihentesse, amennyire tudja, fáslizza és kenje valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő kenőccsel.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. június 19., 12:13; Megválaszolva: 2011. június 22., 23:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: