• Discopathia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot! Discopathia gyanúját állaptították meg a röntgennél. A háziorvosom azt mondta, hogy csigolyáim beszükültek és az nyomhat egy ideged és azért fáj. Nem volt súlyos fájdalom csak ha nagyon sokat álltam. Viszont ma reggel nem tudtam felkelni se és megmozdulni sem bírtam annyira fáj. Mit lehet ezzel kezdeni? Csak 16 éves vagyok. Túlsúly miatt is lehet? Ha lefogynék elmúlna? Sportolni sem tudok ettől mert akkor is fáj. Pedig már elkezdtem fogyózni.. de így.. :( előre is köszönöm

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a discopathia témában

        Tisztelt kÉrdező! A túlsúly mindenképpen hozzájárulhat a panaszaihoz, és biztosan csökkennének a fogyással. Először a diétát javaslom, és ha csökkennek a panaszok, akkor lehet fokozatosan a sportot is folytatni. MOst ha hirtelen idegbecsípődés van, akkor gyulladácsökkentő kenőccsel kellene bemasszíroztatni a derekát, illetve 1-2 hétig izomlazítót szedni. A gerinctornát el lehet kezdeni pár nap múlva, ahogyan csökken a fájdalom.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. június 17., 20:34; Megválaszolva: 2011. június 21., 10:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: