• Ultahang magyarázat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelet Doktornő/Úr! Férjem térdét vizsgálták, és a következő eredményt írták a leletre: A bal medialis meniscus középső harmadában kb. 1 cm hosszan 3 mm-nyi flexiókor is észlelhető eventeráció, 8 mm hosszan régebbi haránt ruptura és dissectio látszik.A határos kb kétszeresére vastagodott oldalszalag megvastagodott bellemeze élénkeben vascularisalt, synovialis impingement syndromát okozhat. Pár mm-nyi ízületi folyadéktöbblet a supra és parapatellaris recessusokban megjelent. Kérem, írja meg mit jelent, mert csak nagyvonalakban mondták el. Köszönettel

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térd ultrahang témában

        A pontos válaszhoz egy vizsgálat is szükséges lenne. A leírás alapján a bal térd belső oldalán lévő gyűrűporc el van szakadva, az oldalszalag és az ízületi belhártya meg begyulladt. Ha ezeket a vizsgálat is megerősíti akkor célszerű lenne egy kis műtét egy ízületi tükrözés. Addig is valamilyen porcerősítő és nem szteroid gyulladáscsökkentő szedése javasolt.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. június 16., 09:42; Megválaszolva: 2011. június 17., 09:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: