• Fájó sarok és térd

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az lenne a problémám, hogy pár hete elkezdett fájni sok sétálás után a térdem, majd észrevettem, hogy a sarkamon van egy púp, valahol ott, ahol az achilles-ín csatlakozik a sarokcsonthoz. Ha bizonyos ponton megnyomják, akkor fáj, illetve sok séta után nem csak a bokám/sarkam szokott fájni, hanem mint az elején írtam, a térdem is. Maga a púp elég kemény, olyan mintha csont lenne, és piros szokott lenni, de terhelés után már lilás is volt. Egyelőre nem lesz időm ortopédushoz menni vele, majd csak két-három hét múlva. Arról szeretnék érdeklődni, hogy mi lehet a probléma, illetve mivel tudnám kímélni a lábamat? Az még lehet, hogy lényeges lehet, hogy lúdtalpas vagyok. Várom válaszát, előre is köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a sarokfájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján Önnek statikai lábelváltozása van. A lúdtalp is erre ad következtetést. Ehhez a kórképhez gyakran társulnak más elváltozások is, ilyen például a sarokcsont eltérései is. De az Achilles ín rendszeres megerőltetése is eredményezheti a dolgot. Addig amíg eljut az ortopédiára kímélje a lábát, kerülje az erőteljes aktivitást, és használjon valamilyen gyulladáscsökkentő kenőcsöt.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. június 10., 17:32; Megválaszolva: 2011. június 13., 09:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: