• Koponya

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Néhány hónapja észrevettem magamon, hogy recseg a koponyám. Érdekes dolog, mert ha összenyomom a kezeimmel, nem erősen, akkor hallom, hogy reccsen, mintha a fejem tetején hallanám hogy recseg. Ez léggé aggaszt őszintén szólva. Valaki azt mondta, hogy van ilyen betegség, hogy ellágyul a koponya. Vajon ez annak lenne a jele? Vagy mitől lehet ez? Nem ütöttem meg, semmi olyat nem csináltam, ami esetleg ezt indokolná.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a koponya témában

        Tisztelt Kérdező! Lehetséges, hogy csak belső füllel kapcsolatos probléma. Elsőként fül-orr-gégészeti vizsgálatot javaslok, esetleg egy koponya rtg szóba jön, de a koponya csontok olyan szoros összeköttetésben vannak, hogy nem lehet elmozdulás közöttük. A koponya csak akkor lágyul el, ha genetikailag öröklött csontfejlődési rendellenessége van, de ez már az eddigiekben kiderült volna, mindenképpen egy fokozott csontttörési kockázattal is jár.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. június 06., 13:01; Megválaszolva: 2011. június 07., 11:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: