• Gerinc probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt!Gyöngyi vagyok.A férjem 2 éve szenved derékfájdalommal mára már a lába is zsibbad és fáj.A CT eredménye:Az L.III.IV.csigolya közti discus területén 2-3mm széles körkörös protrusio látható.Az L.IV.-Vcsigolya közötti discus területén jobb oldalon paramedialisan látható elöboltosulás,mely elváltozás a gyökkilépést megközeliti.Az L.V-S.I csigolya közötti discus területén bal oldalon paramedialisan egy 12×6mm nagyságu discus hernia figyelhetö meg mely elváltozás a durazsákon benyomatot okoz illetve a gyökkilépést comprimalja.A lumbosacralis rés beszükült.Sajnos 1 teljes napot nem tud végigdolgozni mert zsibbad és fáj a jobb lába és ö azt mondja ha visszatartsa egy kicsit a vizeletet fáj neki.Mit jelent a lelet?és ilyenkor müteni kell e?elöre is köszönöm.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a porckorongsérv témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a CT felvételek nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján, illetve a CT felvételről készült leírás alapján felvetődik a műtét lehetősége. Első körben lehet próbálkozni infúziós kezelésekkel is, de valószínűleg a műtét nem kerülhető el. Pontos válaszért keressenek fel egy idegsebészeti szakrendelést, ahol vizsgálat során és a leletek birtokában megfelelő választ tudnak adni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. június 03., 23:47; Megválaszolva: 2011. június 05., 18:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: