• Talp fájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Másfél hete érzek fájdalmat a bal talpamban. Többnyire járás közben érzem, de van hogy pihentetés közben is fáj. A fájdalmas terület nyomás hatására a lábfejem elöl lévő részén, az ujjak alatt , pont középen érezhető leginkább. Tehát ha pipiskedek. Tehát akkor fáj igazán, ha pipiskedek. A lábujjaimat, ha hátrahúzom csak a nagylábujj meletti ujjamnál érzek fájdalmat, a többinél nem. Régebben is volt problémám a talpammal, de akkor a sarkamnál éreztem fájdalmat, és akkor az ortopédus a talpi bőnye gyulladását állapította meg a lúdtalpam miatt. Ez nagyon sok idő után elmúlt, folyamatosan lúdtalpbetétet hordtam. 1 hete azonban 3-4 napon keresztül egy vékonyabb talpú cipőt hordtam, és mivel abba nem fért el a lúdtalpbetét, ezért nem viseltem. Utána kezdtem érezni ezt a fájdalmat, ami néha enyhül néha erősödik. Kérdésem az lenne, hogy összefüggésben van e ez az eset, a régebbi panaszaimmal, vagy esetleg a mostani lúdtalp betét kihagyása hozta elő ezt? Keressek e fel orvost, vagy kenegessem gyulladáscsökkentővel és kíméljem? Mennyi ennek a gyógyulási ideje? Válaszát előre is köszönöm! Nagy Tamás

        Dr. Bogdán Aurél válasza a talpfájdalom témában

        Elmondása alapján lehet, hogy korábbi betegsége újult ki, de az is lehet, hogy a lábközépcsontok kerültek nagyobb nyomás alá a vékonyabb talpú cipő miatt és ott alakult ki egy gyulladás. Azt javaslom, hogy kezdje el viselni ismét a betétet és kenegesse gyulladáscsökkentővel. Kímélje a lábát, és ha 2 hét alatt nincs jelentős javulás, akkor keressen fel egy ortopédiai szakrendelést.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. június 01., 11:26; Megválaszolva: 2011. június 05., 10:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: