• Ízületek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Dr Nő / Úr, Közel 30 éve jégkorongozom és az elmúlt 2 évben a jobb térdem ACL és MCL szalagja szenvedett egy gáncsot és kiújult a golfkönyököm is. Sebészi beavatkozás nélkül magától szívódott fel a térdemről a duzzanat és a golfkönyököm is jobb lett miután egy db gyulladt fogamat kihúzták. Ahogy jönnek mennek a frontok, illetve elkezdem az fokozatos erőnléti edzést akkor hullámokban érkezik a nyilaló és zsibbadó fájdalom, valamint reggel az ébredésnél az első lépése nagy fájdalom mellett történnek. Sportolás közben és ortézisok használatával viszont nem tapasztalok fájdalmat. Meg tudná röviden magyarázni a fentiek okát és tudna adni tanácsot a jövőre nézve? Köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a sérülés témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján nagy valószínűséggel az ízületi porc érintett. Feltehetőleg felpuhult, kisebb valószínűséggel berepedt, vagy beszakadt. Az ízületi gyulladás sem zárható ki. Azt tudnám javasolni, hogy visszafogott aktivitás mellett, az ortézisét viselve valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentőt és valamilyen porcerősítőt szedjen 1-2 hónapig. ha nem ér el jelentős javulást, akkor mindenképpen keressen fel egy ortopédiai vagy traumatológiai szakrendelést, ahol vizsgálatokkal pontosan meg tudják állapítani, hogy mi a baj, és a megfelelő terápiát is megjavasolják.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. május 31., 23:07; Megválaszolva: 2011. június 01., 21:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: