• Porcleválás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy nagyjából 1 éve és 2 hónapja focizás közben véletlenül megrúgták a jobb nagylábujjam. Pontosan szemből érkező rúgás volt, erős fájdalmat éreztem sokáig. Több hétig is pihentettem, de soha nem értem el vele érdemleges eredményt. Nem tudom teljesen behajlítani, mert erős szúrást érzek a nagyobb hajlítás pillanatában. Voltam már röntgenen, ami semmit nem mutatott ki és a kedves doktor úr elintézte annyival, hogy akkor ne focizzak többet. Azonban nem csak sport, hanem a mindennapi mozgás közben is érzem a szúrást ha jobban rádőlök a lábujjamra. Néha egy kisebb nyomás is elég ahhoz, hogy "csillagokat lássak". A volt testnevelés tanár szerint porcleválásom van, és a budapesti Sportkórházba kéne mennem, mert ott valóban foglalkoznának a problémával. Mielőtt megtenném, érdekelne az Ön véleménye, hogy mi lehet a probléma. Előre is köszönöm.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a lábujj fájdalom témában

        Vizsgálat nélkül és a leletek ismerete nélkül nehéz pontos választ adni. Elmondása alapján több dolog is állhat a háttérben. Én még a törést sem zárnám ki teljesen, de elképzelhető az ízületi porc sérülése, ízületi tok szakadás, ínszakadás. Nem feltétlen kell a Sportkórházba mennie, hogy megfelelő ellátást kapjon. Valószínűleg egy zsúfolt baleseti rendelésen volt, ahol kevesebb idő jut egy betegre. Azt javaslom, hogy keressen fel egy ortopédiai szakrendelést, ahol az esetleges láb statikai elváltozásokat is kiszűrik.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. május 30., 22:42; Megválaszolva: 2011. június 01., 21:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: