• Lebénulhatok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A kérdésem hogy mik az esélyeim, esetleg lebénulhatok? írom a diagnózisaimat: -enyhe scoliosis -kiegyenesedett ágyéki lordosis -L.V.-S.I. discopathia -végig spondylosis -L.V. csigolya porc transversusai a sacrumra támaszkodnak Köszönettel!

        Dr. Veress Dóra válasza a spondylosis, derékfájdalom témában

        Kedves Asszonyom! Lelete alapján annyi mondható el, hogy a csigolyák közti prockorongokban megindult egy leépülési folyamat, mely az izületi mozgások beszűküléséhez vezethet. A porckorongok lelapultak és esetleg kiboltosulnak, így esetleg nyomhatják a kilápő gerincvelői idegeket vagy a gerincvelőt magát. Ugyan nem írta, hogy most milyen tünetei vannak, de feltételezem, hogy nem ok nélkül készültek a felvételek. A jelenlegi állapotának ismerete nélkül nehéz megmondani, hogy mi várható, de elképzelhető mozgásnehezítettség, izomgyengeség, bénulás, zsibbadás, fájdalom, érzészavar is a továbbiakban. Az, hogy a fentiek közül milyen tünetek alakulnak ki, és milyen erősek lesznek, nem lehet megmondani.


        Kérdés: 2011. május 30., 16:42; Megválaszolva: 2011. május 31., 22:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: