• balneo- vagy egyéb terápia folytatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Bogdán Aurél! Köszönöm válaszát, amit nemrég írt nekem, hogy Ön szerint is indokolt és jó lehet a gyógyvízben való fürdőzés és úszás bokatörés esetén. Szeretném kérdezni, hogy ezt kitől kérhetem, és hogy automazikusan ezt miért nem írták eddig fel nekem? Köszönöm:Katreiner Anita

        Dr. Bogdán Aurél válasza a balneoterápia témában

        A balneoterápia nem része a törések utáni gyógykezelésnek. Olyan klinikákon és kórházakban, ahol a rehabilitációs osztálynak gyógyvizes medencéje van, ott ezt alkalmazzák. Egyéb helyeken a sima vizes medencét szokták alkalmazni. De az ilyen lehetőségek is korlátozottak, illetve az OEP ezt nem is támogatja minden esetben. Ezért sincs benne a protokolban. Sajnos a mi kórházunkban sincs erre lehetőség, ezért kényszerülünk száraz tornák végzésére, illetve saját költségen saját maguk tornáztatják a betegeink a megtanított mozdulatokkal a végtagjukat. OEP finanszírozott kezelést rheumatológusok, illetve balneológusok írhatnak fel.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. május 26., 14:27; Megválaszolva: 2011. május 29., 10:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: