• Balneo- vagy egyéb terápia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/úr! 6 hete "traumás" külboka törést szenvedtem, amit karmos vassal rögzített a műtőorvos. Hál Istennek szépen gyógyul. Néhány napja ráléphetek. A gyógytornász is már sokat segített. Három éve szintén baleset miatt mindkét alkarom is el volt törve. Szeretném kérdezni, hogy a fentiek alapján Önök milyen balneo- vagy egyéb terápit javasolnának annak érdekében, hogy a legjobb eredménnyel gyógyuljak. Válaszukat előre is köszönöm! Katreiner Anita

        Dr. Bogdán Aurél válasza a bokatörés, gyógytorna témában

        Ilyen sérülést követően ritkán szoktunk speciális gyógytornát javasolni, főleg ilyen fiatal korban nem. Sokkal inkább az otthoni tornáztatást (hajlítás, körzés), illetve úszást, kerékpározást. amennyiben 4-6 hét alatt nem javul jelentősen a boka mozgása, akkor szoktuk a sérülteket fizikoterápiára, további gyógytornára küldeni. A gyógyvíz természetesen jót tesz az operált végtagnak akkor is, ha csak fürdenek benne, de az úszással kombinálva még hatékonyabb.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. május 24., 11:38; Megválaszolva: 2011. május 26., 12:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: