• Térdszalag sérülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm Önt! Arra lennék kíváncsi, hogy milyen baj származhat abból, ha bár részleges térdszalag szakadásom lett egy fürdőszobai elcsúszásból, mégis bejárnék dolgozni. Ezt tenném egyrészt azért, mert nem szeretném, ha helyettesíteni kellene, másrészt nagyon lecsökkentette a kormány a betegállományos pént, ami miatt egyszerűen nem engedhetném meg magamnak a betegállományban maradást. Ülő munkát végzek, összesen kb. oda-vissza 800 métert kellene gyalogolnom. Végül mi a legfontosabb amire vigyáznom kell, mi a pihenés kritériuma, kell-e feküdni, vagy az ülés is annak számít. Fe kell-e polcolni a lábamat ülés közben. Tudom, hogy hosszú távon nagy baj származhat a nem megfelelő megkímélésből. Várom mielőbbi válaszukat. Köszönöm szépen a figyelmet. Üdvözlettel: Halászvári Rózsa

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdszalag szakadás témában

        A legfontosabb gyógyszer a pihenés az Ön sérülésére. Ha a rögzítőben tudja kímélni, munkahelyén lehetőség van felpolcolni, jegelni borogatni, illetve tudja kerülni a hírtelen irányváltással járó mozdulatokat, akkor nagy valószínűséggel károsodás nélkül, megfelelően gyógyul a sérülése.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. május 23., 12:29; Megválaszolva: 2011. május 26., 11:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: