• MR lelet értékelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        t.doktorur, doktorno kerem tisztelettel mr leletem ertekeleset nyaki lodosis ive megtartott,aC.V. Vii. csigolyak szomszedos fedolapjan peremfelrakodas latszik,mely a durazsakon benyomatot okoz.a koztuk levo discus kisse ellapult

        Dr. Laki András válasza a Nyaki MR témában

        Tisztelt Kérdező ! A nyaki lordosis a nyaki gerinc szokványos, normális, előrefelé kissé domború görbülete, ez szabályos. A következőben az V-VII nyak csigolyákról írnak, de az idézetből nekem nem egyértelmű, hogy két vagy három csigolyát érint az eltérés. Vagyis, az 5-6. vagy 6-7. esetleg mindhárom csigolya egymással szomszédos peremein vannak valószínűleg degeneratív, a fokozott terheléstől kialakult (vélhetően meszes) felrakódások, melyek a gerincvelő kemény burkán okoznak benyomatot, illetve a közöttük lévő porckorong (esetleg porckorongok) magassága kissé csökkent. Amennyire a lelet átvett szövegéből kiderül, az elváltozások csak mérsékeltek, nem szerepel benne, hogy maguk a porckorogok előboltosulnának, nem állapítottak meg porckorongsérvet és arra sem utal a lelet, hogy a gerincvelő vagy az ideggyökök érintve volnának.


        Dr. Laki András
        radiológus

        Dr. Laki András

        Kérdés: 2011. május 20., 16:42; Megválaszolva: 2011. május 22., 22:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó