• Horpadás a combon, vádlin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Számomra aggasztó probléma miatt írok, amit a következő lenne: 23 éves vagyok 175cm/62kg és kb. 1 éve figyeltem fel a bal vádli belső oldalán egy horpadásra, kb. 5-6 cm és pár napja a jobb combon elején egy ugyan ilyen horpadás jelent meg, kb. ugyan akkora, jól tapintható a mélyedés. A másik combomon vele egy szintben mintha ott is lenne, csak az kevésbé látható, sokkal kisebb. Valamint a jobb oldalon a fenekem és a combon találkozásánál is ehhez hasonló bemélyedés látható. Voltam a házi orvosomnál, megtapogatta azt mondata nem az izomtat, mert egyébként nem is fáj, (a vádlin lévő horpadás mintha picit lila lenne), és végül azt mondta, hogy ez a zsírszövet hiánya és nem kell vele törődni. Én nem tudok megnyugodni, hisz nagyon látható és feltűnő. Csak úgy ez most, hogy jöhetett oda? Azt javasolták kérdezzek egy ordopédust, de azt a választ kaptam, hogy belgyógyászt kérdezzek ezzel kapcsolatban. Kérem segítsen mit tegyek és ha mégsem kell orvosi segítség, attól még valahogy el lehet tüntetni? (tornával?) Válaszát előre is köszönöm. (mellékeltem egy képet, a combon lévőről, felülnézetből)

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a láb deformitás témában

        Tisztelt KÉrdező! Sajnos a képet kaptam meg, nem tudtam megnézni a leírt elváltozást. Leggyakrabban ilyen elváltozást lipoma, zsírmirigy tud előidézni, mely inkább kidomborodás formájában jelentkezik. Azomónban azt tudom esertleg elképzelni, hogy ennek gyulladása esetén kialakulhatnak ott elhalt sejtek, amelyek nyomot hagyva maguk után bemélyedést képeznek. Mindenképpen ultrahang vizsgálata szükséges, emiatt keressen fel egy belgyógyászati, esetleg immunológiai rendelést.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. május 15., 17:31; Megválaszolva: 2011. május 17., 14:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: