• Vállficam utáni vállfájdalom nem múlik

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Úr/Nő ! Pár múlt szombaton(május 7.-én) csúnyán elestem az udvarunkban és kificamodott a vállam. Bevittek a közeli kórházba, ahol altatás alatt helyreállították. A helyreállítás óta is fájdalmaim vannak a vállam tájékán és be is dagadt az a karom és az újjaim is. Valamelyik este,mikor tapogattam a karomat, kitapintottam itt-ott egy pár csomót és ezt furcsának találom. Az lenne a kérdésem, hogy ez a bedagadás normális, a ficammal jár ? Valamint ezek a csomók mik lehetnek, amelyek azelőtt nem voltak tapinthatóak ? Szeretnék egy kicsit bővebben informálódni erről a vállficamról, mert így tudatlanul nem tudok elég okos lenni mitévő legyek.... ? Válaszát előre is köszönöm! Üdv : Ibolya !

        WEBBeteg szakértő válasza a vállficam témában

        A vállficam több szövődménnyel is járhat, ami növelheti a gyógyulás időtartamát. Egy szövődménymentes ficam helyretételt követően is panaszos lehet 1-2 hétig. A végtagduzzanat is kialakul a rögzítő kötés miatt, mert a nemműködő izomzat miatt pang a szövetnedv a végtagban. Ha 3 hét után is fennállnak a panaszai, akkor célszerű utána járni, hogy nincs-e esetleges másik sérülés. A vállficam egyébként nem ritka kórkép. Ha direkt erőbehatásra alakul ki, akkor a helyretétel után 2-3 hétig szoktuk egy speciális kötéssel rögzíteni, utána fokozatos terheléssel el lehet kezdeni a végtagot használni. Ha valamilyen társsérülés is kialakul, vagy gyakran ismétlődik, akkor műtétet szoktunk javasolni, a rendszeres ficamok megelőzésére, mert a gyakori ficamok tönkreteszik a vállízületet.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. május 12., 16:02; Megválaszolva: 2011. május 14., 23:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: