• Gerincfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr.Nő/Úr! Már kb. 2 hónapja tart, hogy fáj ( Természetesen nem erősen ) a gerincem háti szakasza (kitapintható, hogy melyik csigolya . Nem a derék rész) Tapintásra érzékeny, mintha máshova is kisugárzódna. Nappal nem zavar, ellenben éjszaka a bordáim és a mellkasomon is érzem. A karom is zsibbad, főként a kisujj és a mellette lévő ujj, és a tenyér külső oldala. (Ez nem minden éjszaka, és biztosan nem ezért mert ráfekszem.) Fejfájás és gyakrabb székelés is előfordul. Eddig koponya CT-m volt és Gerinc röntgenem, ahol semmi elváltozást sem találtak. Egy hónapja voltam tüdőszűrőn és az éves mell Uh-n. Terhességem alatt, tavaly májusban volt nőgyógyászati citológiám is. 4 hónapja szültem, és az első fájdalmat a gerincemben a fürdetésnél vettem észre. (Hajolásnál) Nem tudom mi tévő legyek, kérem adjon tanácsot, mitől érezhetem fájdalmasnak a gerincem, illetve a gerincprobléma képes-e hasonló disszkonfort-érzéseket kiváltani? 37 éves, nagyon aggódó természet vagyok , éppen ezért járok minden évbe szűrésekre, hogy odafigyeljek magamra. Válaszát előre is köszönöm: Zsuzsanna

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a gerincfájdalom témában

        Tisztelt KÉrdező! A túlzott aggodalom nem jó, és úgy gondolom, hogy nincs is oka erre. A paanszai hátterében porckorongeltérést, eserleg sérvet is el tudok képzelni. A fájdalom miatt elősz9r érdemes izomlazítóval és gyógytornával, gerinctornával próbálkozni, mert az esetek többségében ez megoldja a problémát. Ha nem szűnnek a panaszai, akkor keresen fel egy ideggyógyászati és reumatológiai rendelést!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. május 11., 17:55; Megválaszolva: 2011. május 14., 20:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: