• Porckorongsérv probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg! Van egy kézfejen levő zsibbadásos problémám, hátfájással. 43 évesen aktívan sportolok heti 2-3 alkalommal. Több masször megpróbált segíteni, még cyropractor-hoz is jártam, de ez sem segített. Előszőr azt hittem, hogy csak valami izomrándulásból adódó probléma, mígnem utolsó elkeseredésemben orvoshoz fordultam. Mondanom sem kell, hogy a kilincset több helyen is megfogtam, mire eljutottunk az MRI vízsgálatig. Az eredménnyel csütörtökön kell visszamennem az orvosomhoz, de szeretném több szakértő véleményét is kikérni ez ügyben, több szem többet lát alapon, arról nem beszélve, ha mindenhol egybehangzóan ugyanazt kapom, leszek biztos a dologban. Ezért engedelmével bemásolnám az eredményt, erre kérnék magyarul szakértést, mire számíthatok, mik lesznek a következő lépések gyógyulásom felé. "Natív nyaki gerinc MRI vizsgálat: A C. VI.-VII. porcrés szintjében a középvonalban és bal oldalon a discus jelentős előboltosulása látható. A folyamat a rés szintje alá is terjed, részlegesen kitölti a lateralis recessust. A durazsákon okoz benyomatot és talán minimálisan itt a myelont is a bal oldalról deformálja. A foramen szűkített és úgy tűnik, a foramenben futó gyököt komprimálja ez a hernia. A többi ábrázolódott discuson hernia, protrusio nem mutatható ki. A nyaki porckorongok enyhén dehydraltak. A középső és alsó nyaki szakaszon kezdődő, minimális spondylosis látható. Orvosi vélemény: Hernia disci iv. C. VI.-VII.1.s." Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel, Fero B.P.

        Dr. Laki András válasza a porckorongsérv témában

        Tisztelt Kérdező ! A leírás szerint a VI és VII,. nyaki csigolyák között bal oldali porckorongsérv látszik, melyről gyanítható volt hogy a gerincvelőt minimális mértékben benyomja és a csigolyák közötti résben az ideggyököt is nyomja. A többi porckorongon nem volt kimutatható sérv, a dehyhdraltság azaz a víztartalom csökkenése enyhe mértékű degeneratív jel. A "minimális spondylosis" a csigolyák peremein a terhelés hatására keletkező meszes felrakódások enyhe fokát jelenti. A magam részéről idegsebésszel való konzultációt javasolnék, aki el tudja dönteni, hogy jelen állapotban szükséges-e műtét.


        Kérdés: 2011. május 09., 15:46; Megválaszolva: 2011. május 11., 23:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: